19. Filip Moons

Filip Moons is 33 jaar en woont sinds 2020 in Berchem. Hij begon op de Ringlaan en verhuisde later naar het Zilverkwartier, het nieuwe groen-witte gebouw boven de Colruyt in Berchem, naast Agfa-Gevaert.

Filip werkt als universitair docent (‘professor’) in de wiskundedidactiek aan de Universiteit Utrecht. Hij leidt er nieuwe wiskundedocenten op en doet er onderzoek naar wiskundeonderwijs. Hij pendelt voortdurend tussen de Lage Landen. Daarvoor behaalde hij zijn doctoraat en was hij lerarenopleider wiskunde aan de UAntwerpen.

Daarnaast is Filip zeer actief binnen het (wiskunde)onderwijs en heeft bijgedragen aan de eindtermen. Hij laat regelmatig van zich horen via opiniestukken en populariserende artikelen over wiskunde.

Filip is erg sociaal geëngageerd in Berchem, onder meer in zijn buurt, waar hij het onderhoud van het gebouw op zich neemt. Daarnaast is hij al lang betrokken bij de liberale beweging, onder meer via het Liberaal Vlaams Studentenverbond (LVSV) en als oprichter van Jong Vld Dilbeek.

Filip woont samen met zijn partner Sacha Mignon, oncoloog in het ZAS.

Contact: f.moons@uu.nl / 0494 03 43 83